20 fete instruite în domeniul Leadershipului

Pentru a se bucura de succes, o fată are tot atâta nevoie de putere ca și un băiat. Dar o fată puternică este privită cu alți ochi și judecată cu altă măsură decât un băiat puternic, așa că fetele trebuie de multe ori să aleagă între a fi plăcute și a avea succes. Cu acest subiect în perioada 30-31 octombrie 2021, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA s-a desfășurat trainingul ”Motivația de a conduce - Profilul unei fete lidere”, cu scopul de a dezvolta capacități în leadership pentru 20 fete din instituțiile de învățământ din municipiul Soroca.

Astfel, cele 20 de fete implicate în proiectul „Academia de liderism pentru fete ”LEAD-FEM” au făcut încă un pas în domeniul leadershipului asigurând astfel un proces sistemic de învățare.
„Participantele au fost active și entuziasmate, creative, au lucrat în grupuri mici și au făcut prezentări, au învățat noi tehnici și instrumente de lucru pe care le vor aplica în viitor”, a declarat Stela Babici, președinta CRT DACIA.
Trainingul a fost susținut de un expert național și internațional care are o vastă experiență de lucru cu diverse grupuri: Doru Curoșu.

„Sunt foarte mulțumită de formatorul nostru, care a prezentat un volum atât de mare de informații pe înțelesul tuturor, căci suntem și mai mici și mai mari, iar acest training este încă un pas spre schimbare”, a menționat Fiodorciuc Olivia.
Acest training a avut ca scop familiarizarea participantelor cu conceptul de leadership și managementul comunitar, participarea civică și pregătirea practică a acestora pentru elaborarea și implementarea activităților de schimbare locală.

Activitatea face parte din proiectul „Academia de liderism pentru fete ” LEAD-FEM” implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA cu suportul financiar al Fundației OAK și în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare din România.