5 cărți despre puterea feminină

Fiecare nuvelă, poveste, memorie, fiecare colecție de eseuri și fiecare romanțe va atrage cu istorii captivante și scris de calitate. Acestea sunt cele mai importante cărți despre feminism ale femeilor ce și-au așternut sentimentele în scris. Odată ce le-ai citit, le vei internaliza, le vei trăi, te vei trezi și nu vei avea cum să dai inapoi.


Femei care aleargă cu lupii, Clariss Pinkola Estes
În această carte fascinantă, Estes examinează arhetipuri de diferite de femei, găsite în mitologia mondială. Autoarea este interesată de natura instinctuală a femeii, așa cum e prezentată în folclor și istorie, dar și de cum ne putem apropia din nou de acea femeie sălbatică pe care încă o avem în interior.


Prietena mea Genială, Elena Ferrante
Prietena mea genială spune istoria a doua prietene din Napoli, în anii ’50. O considerăm demnă de a fi pe lista cu cărți feministe întrucât vorbește despre relația de prietenie dintre doua femei, încă din copilărie. Despre două femei inteligente care s-au născut într-o societate care strivește independența feminină. Descoperă ce se întâmplă cu autonomia unei femei când de fiecare dată este primită cu opoziție.


O camera doar a ei, Virginia Woolf
Ideile lui Woolf despre feminism sunt absolut diferite. Autoarea vorbește despre rolul unei femei decisă să creeze literatură. Despre locul femeii în societatea de atunci, vei citi în „O camera doar a ei”.


Povestea slujitoarei, Margaret Atwood
Probabil ca ai văzut serialul, însă merita să citești și cartea. Acest roman distopic spune povestea unei schimbări în guvernul american, care după un atac terorist este preluat de un grup teocrat. Întrucât fertilitatea este compromisă în lumea nouă, femeile își pierd autonomia și nu au decât rolul de a face copii pentru familiile bogate, puternice.


Femei care iubesc prea mult, Robin Norwood
O carte despre cum să recunoști și să schimbi tiparele iubirii distructive. Despre relații cu bărbați indisponibili emoțional sau dependenți, despre cum ne neglijăm familiile sau prietenii sau propriile interese pentru a fi alături de bărbații din viețile noastre, la nevoie. Despre cum sperăm că dacă îi vom iubi suficient, se vor schimba. Despre toate fricile noastre, ale femeilor care aleg să iubească prea mult în exterior și prea puțin în interiorul propriei persoane.