Angajații CRT DACIA instruiți în domeniul prevenirii violenței în familie

Timp de 5 zile, angajații CRT DACIA au urmat un curs de instruire în domeniul prevenirii fenomenului violenței în familie, desfășurat în cadrul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA

În calitate de formatori, la acest training au participat următorii experți în domeniu: Victoria Captari și Sergiu Toma, reprezentanți ai Institutului pentru Familie și Inițiative Sociale.

Cursul cu genericul „Suport psihoemoțional și mecanisme de împuternicire a fetelor și femeilor din grupuri vulnerabile și afectate de violență”, s-a axat pe aspecte practice ale fenomenului violenței în familie, printre care portretul psiho-social al victimei și agresorului, particularitățile contactului cu victima violenței în familie, intervenția în cazul femeii victime a violenței în familie și documentarea cazurilor de violență.

”Am însușit multe lucruri noi, acum știu care sunt limitele etice și legale în situații de raportare a abuzului”, spune Cazac Constantin, coordonator.

Stela Babici, Președinte CRT DACIA a precizat: ”Această instruire este foarte importantă pentru echipă. Sper că ceea ce am învățat ne va ajuta să fim mai accesibili și să prevenim violența în rândul tinerilor”.

”Au fost 5 zile, sper, eficiente, în care am instruit membrii Centrului DACIA cum trebuie de comunicat cu tinerii care au semne a abuzului, care sunt blocajele în ascultarea activă și depășirea acestora. Participanții au fost foarte activi și au demonstrat deja rezultate bune”, a menționat trainerul Sergiu Toma.

Angajații care au beneficiat de acest curs, urmează pe parcursul anului 2021 să aplice pe integrarea în totalitate a programelor ale CRT DACIA a elementelor de promovare a egalității gender și de prevenire a violenței față de femei.

Activitatea este organizată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în parteneriat cu Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale, susținut de resursele financiare de UN Women Moldova și a Suediei.