Ce este Voluntariatul?

La data de 15 noiembrie 2021 în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, a avut loc o sesiune de informare cu tematica: ”Ce este voluntariatul?”
Tinerii au fost informați despre voluntariat, cine poate fi voluntar, care sunt principiile ce stau la baza activității de voluntariat și de ce trebuie să devii voluntar.

Voluntariatul îți deschide porțile, oferindu-ți noi experiențe, fie că o faci în cadrul unei organizații non-guvernamentale sau o comunitate. Ajungi să cunoști diverse culturi, personalități diferite și de ce nu, să legi prietenii” ne relatează Solonari Marina, vicepreședinte CLT.

Leșan Bogdan, președinte CLT ne spune ”este demonstrat faptul că voluntariatul îți dă mai multă încredere în tine. Te scoate din zona de confort și te pune față în față cu problemele reale ale lumii. Majoritatea organizațiilor încurajează voluntarii să aibă inițiativă și să devină adevărați lideri ai comunității.

”Voluntariatul este un mod minunat de a crea sinergii și de a cunoaște persoane cu aceeași gândire ca tine. Aceste prietenii pot dura o viață. Plus că îți poate altera sau chiar schimba percepțiile pe care le aveai despre viață. Prin conexiuni, vei cunoaște oameni pe care mai târziu, în viitor, îi vei reîntâlni în viața profesională” menționează Ciobanu Olesea, coordonator Serviciul de Voluntariat.

Activitatea a fost organizată de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în cadrul Planului de Activități în domeniul Tineret a Raionului Soroca pentru perioada anului 2021.