Cinema în scop caritabil

La 4 iunie membrii Consiliului Raional al Tinerilor și Consiliului Local al Tinerilor au organizat o activitate caritabilă cu prilejul Zilei Faptelor Bune. Aceștia au organizat proiectarea unui film în scopuri caritabile. Tinerii au adunat 784 lei, sumă ce va fi transmisă pentru tratamentul Inei Zabrian Vlaicu.

„Ținem să mulțumim domnului Grigore Bucataru pentru că ne-a oferit permisiunea de a desfășura filmul în incinta Palatului de Cultură, doamnei Stela Babici, președinta CRT DACIA pentru că ne-a oferit proiectorul și toate cele necesare pentru film, mulțumim RVC pentru implementarea Zilei Faptelor Bune și nu în ultimul rând persoanelor care au venit la film și au donat câte ceva pentru un scop caritabil.”

Amintim că un grup de soroceni s-au mobilizat să o ajute pe Ina Zabrian Vlaicu, o femeie de 41 ani din municipiul Soroca. Aceasta este mamă a doi copii, dintre care unul de doar un an. Femeia are nevoie urgent de transplant al ambilor rinichi. Intervenția chirurgicală poate fi efectuată în afara Republicii Moldova, iar suma necesară este de 50 000 euro. Grupul de inițiativă vine cu îndemnul de a o ajuta, și totodată roagă agenții economici din Soroca să permită plasarea în incintele lor a cutiilor de colectare a banilor.