Comunicarea și lucrul în echipă

Azi, grupul local de tineri a Fondului pentru Tineri au participat la o sesiune de instruire: ”Comunicarea, soluționarea conflictelor și echipele eficiente”.
Această sesiune are scop de a dezvolta capacitățile și abilitățile în comunicare și de soluționare a conflictelor.

”În comunicarea verbală, orice cuvânt este o tentativă de influențare a oponentului. Un cuvânt, un gest, o exprimare pot avea sensuri diferite pentru persoane diferite. Cuvântul poate fi instrument perfect pentru a influența inimi, a aduce speranță, emoții, bucurii, și tot el ne face să ne înfuriem, întristăm, indispunem, să suferim și tot cuvântul poate provoca conflictele” spune Svișciuc Ilie membru FPT.

Zaim Mihaela, membru FPT menționează: ”aplanarea conflictelor ține, în primul rând, de cunoașterea cauzelor acestora, și, în al doilea rând, de caracteristicile concrete ale persoanelor implicate în conflict”.

Deci, obiectul comunicării îl formează: păstrarea relațiilor existente și dintre oameni, dintre organizațiile lor, dintre ei și acestea, inițierea, stabilirea și desfășurarea unor relații noi, modificarea și stingerea relațiilor vechi, schimbul de știri, gânduri, informații, păreri și idei care prezintă interes pentru relațiile lor, precizarea anumitor situații și poziții privind interesele reciproce, clarificarea și aplanarea eventualelor neînțelegeri care se pot ivi în cadrul relațiilor și intereselor comune, rezolvarea diferitelor probleme pe care le ridică desfășurarea practică a raporturilor sociale care îi leagă.

Proiectul ”Fondul pentru Tineri Soroca” este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei.