La data de 05 august curent, s-a petrecut trainingul: "Comunitatea și participarea cetățenească”. Treneri au fost membrii Consiliului Local al Tinerilor Căinarii Vechi și membrii Grupului de Inițiativă "Noua Generație”. Tinerii s-au împărtășit cu experiențele acumulate cu colegii săi, au povestit despre activităţile de voluntariat în care au fost implicaţi şi despre acelea care le-au organizat.

Voluntariatul, ca parte a democrației, reprezintă o formă de includere socială şi de integrare. El contribuie la dezvoltarea unei societăţi unitare, care generează legături de încredere, solidaritate şi, implicit, capital social.
Voluntariatul și participarea civică reprezintă o sursă puternică de consolidare şi reconstrucţie a unei societăţi dezbinate.
Voluntariatul contribuie la dezvoltarea și implementarea politicilor unui stat și poate fi folosit ca instrument de stimulare a cetăţeniei active şi responsabile.
Activitatea a fost organizată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, filiala Căinarii Vechi în cadrul Planului de activități în domeniul tineret din cadrul Raionului Soroca pentru anul 2020.