Consultanță în domeniul accesului la justiție pentru tinerii din raionul Soroca

Tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani din raionul Soroca vor putea beneficia gratuit de servicii de consiliere, consultanță și referire în domeniul accesului la justiție. Serviciul respectiv este lansat de Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”, începând cu 1 august 2021.

Activitatea serviciului este planificată pentru o perioadă de 12 luni, în care un jurist va oferi servicii de consultanță, consiliere și referire - online și offline - pentru 200 de tineri din raionul Soroca.
În cadrul Serviciului va fi oferită asistență juridică primară, în particular:
-consultanță în diverse probleme juridice;
-asistență în vederea întocmirii actelor juridice;
-informații privind sistemul de drept al Republicii Moldova, privind actele normative în vigoare, drepturile și obligațiile subiecților de drept privind modalitatea de realizare a drepturilor pe cale judiciară și extrajudiciară.

„Sperăm mult ca acest Serviciu să ajute tinerii să înțeleagă mai bine legile și actele normative și să ia decizii corecte”, a spus Tatiana Vicol-Felișcan, jurist CRT DACIA.

Activitatea se înscrie în Proiectul „Consolidarea capacității tehnice ale AO CRT DACIA pentru promovarea și protecția Drepturilor Omului” implementat de AO Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA” în calitate de organizație beneficiară în contextul Proiectului PNUD Moldova „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova” realizat în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale cu suportul financiar al Suediei.
Vă așteptăm cu drag la Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA” - or. Soroca str. Mihail Sadoveanu 21, între orele 9:00 -18:00 (pauză de masă 13:00-14:00). Pentru consultanță online ne puteți contacta la 023023619.