Curs intensiv de bucătar pentru femeile din Soroca

În perioada februarie - martie 2024, AO CRTF DACIA în colaborare cu Școala Profesională Soroca, a desfășurat un curs de bucătar. Acest curs, menit să ofere oportunități de dezvoltare profesională și personală pentru femeile din raionul Soroca, este parte a proiectului „Îmbunătățirea accesului la justiție pentru a trăi în demnitate”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul financiar al Germaniei.

Cursul de bucătar a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru 20 de femei din raionul Soroca, oferindu-le posibilitatea de a învăța și de a-și dezvolta abilitățile în domeniul culinar. Prin intermediul acestui curs, participantele au avut acces la cunoștințe practice și teoretice în bucătăria profesională, învățând tehnici de gătit, prepararea diverselor feluri de mâncare și gestionarea eficientă a resurselor într-o bucătărie.

Ludmila, participanta cursului a menționat: „Întotdeauna mi-a plăcut să gătesc, dar nu am avut niciodată ocazia să învăț tehnicile corecte. Acum, cu ajutorul acestui curs, am învățat nu doar cum să pregătesc mâncăruri delicioase, dar și cum să gestionăm eficient timpul și resursele în bucătărie. Sunt recunoscătoare pentru această oportunitate și sunt încântată să aplic ceea ce am învățat în propria mea bucătărie.”

Una dintre caracteristicile distincte ale acestui curs a fost accentul pus pe învățarea practică și pe dezvoltarea abilităților practice. Participantele au avut șansa să experimenteze direct procesul de gătit într-un mediu profesional, sub îndrumarea unor profesori calificați și experimentați.

„Mi-a plăcut foarte mult acest curs. Mă bucur că am avut oportunitatea de a învăța de la profesioniste, care s-au împărtășit cu noi cu micile secrete ale bucătăriei.” a menționat Aliona, o altă participantă a cursului de bucătar.

Pe parcursul unei luni de curs intensiv, femeile participante au avut ocazia să își îmbunătățească abilitățile de gătit, să își dezvolte creativitatea în prepararea diverselor mâncăruri și să învețe despre igiena și siguranța alimentară în bucătărie.

Cursul de antreprenoriat a fost desfășurat de către AO CRTF DACIA în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului la justiție pentru a trăi în demnitate”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Germaniei.