Echipa

În cadrul Academiei de Liderism "LEAD-FEM II", Damaschin Ionela și Guțu Adriana, formând echipa "Unstoppable", înzestrate cu pasiune și determinare pentru schimbare - reprezentând o forță unită pentru a aduce lumină asupra unei probleme critice: egalitatea de gen și drepturile femeilor.
Sub deviza lor "Pacea începe cu egalitatea de gen", au elaborat un proiect ambițios pentru a educa și informa comunitatea despre aceste probleme și pentru a lupta împotriva violenței.

Proiectul lor a constat într-o serie de cinci activități planificate cu atenție, fiecare având scopul specific de a aduce conștientizare și de a promova schimbarea:
1. Sesiune de informare: "Introducere în egalitatea de gen"
Această sesiune a fost concepută pentru a informa participanții asupra conceptului de egalitate de gen. Fetele au abordat subiectul într-un mod interactiv și informativ, evidențiind importanța respectului reciproc și a eliminării stereotipurilor de gen.

2. Joc: "Fără tabu"
Prin acest joc captivant, echipa a încurajat participanții să discute deschis și să împărtășească experiențele lor legate de discriminarea de gen și stereotipurile cu care se confruntă. Abordarea ludică a permis explorarea acestor subiecte sensibile într-un mod confortabil și deschis.

3. Sesiune de informare: "Prevenirea violenței în familie"
Una dintre cele mai grave probleme legate de inegalitatea de gen este violența domestică. Echipa "Unstoppable" a oferit informații esențiale despre prevenirea și recunoașterea acestui tip de violență, încurajând solidaritatea și sprijinul comunitar.

4. Joc: "Combaterea prejudecăților de gen"
Acest joc a pus la încercare stereotipurile și prejudecățile de gen prin provocări și întrebări provocatoare. Scopul a fost de a încuraja gândirea critică și de a evidenția absența de temei a multor concepții preconcepute.

5. Quiz: "Stereotipuri, prejudecăți și discriminare"
Activitatea finală a proiectului a fost un quiz interactiv, care a testat cunoștințele dobândite și a subliniat importanța conștientizării și combaterea stereotipurilor și discriminării de gen.

Echipa "Unstoppable" a reușit să creeze un mediu sigur și deschis pentru discuții critice și educative despre egalitatea de gen și drepturile femeilor. Prin aceste activități inovatoare și angajante, au inspirat și au educat comunitatea lor în lupta pentru un viitor mai echitabil și mai luminos pentru toți.

AO Centrul de Resurse pentru Tineri și Femei DACIA, cu suportul financiar al Fundației OAK și în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare din România implementează proiectul Academia de Liderism pentru fete ”LEAD-FEM II”.