Fondul pentru Tineri Soroca și Consiliul Local al Tinerilor Soroca în vizită la Parlamentul Republicii Moldova
A doua zi consecutiv tinerii din municipiul Soroca se află în vizită la Parlamentul Republicii Moldova. De data aceasta este vorba de membrii Fondului pentru Tineri Soroca și consilierii din Consiliul Local al Tinerilor Soroca. În cadrul vizitei tinerii au avut parte de o excursie complexă care a început cu prezentarea în miniatură a machetului Parlamentului, vizita Muzeului Parlamentului, unde tinerii au putut vedea exponate, documente, cărți, fotografii, suvenire și cadouri protocolare. Ei au avut ocazia să viziteze Sala Europa unde au loc de obicei diverse ședințe lărgite, reuniuni de nivel înalt, ședințe de lucru de nivel național și de nivel internațional, cât și Sala de conferințe de presă unde de obicei se desfășoară conferințele de presă, briefinguri, declarații sau prezentări.

În Sala de plen a Legislativului tinerii au avut o discuție de la egal la egal cu deputatul Ion Babici, originar din municipiul Soroca și cu cel mai tânăr deputat al legislaturii a unsprezecea Eugen Sinchevici.
La capitolul întrebări cel mai important subiect a fost: calitatea studiilor din Republica Moldova începând cu cele primare și până la cel universitare, dar și ce oportunități au tinerii după finisarea acestora.
Tinerii au rămas entuziasmați de vizită și au planificat o nouă activitate: ”dorim ca în cel mai apropiat timp să avem o întâlnire cu Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, doamna Bănărescu Maia”.

Vizita la Parlamentul Republicii Moldova a fost planificată de către tineri în cadrul planului de activități pentru anul 2021-2022, scopul vizitei fiind cunoașterea rolului Parlamentului ca instituție de stat a Republicii Moldova, promovarea democrației și educației politice a tinerilor.