Inițiativa tinerilor pentru tineri

Recent, membrii Consiliului Raional al Tinerilor din raionul Soroca, au organizat o dezbatere publică cu tematica ”Amplasarea scrânciobului în orașul Soroca”, la care au fost invitați reprezentanți ai Consiliului Raional Soroca, unde tinerii au prezentat inițiativa de a instala un scrânciob pentru copiii și tinerii din municipiul Soroca.

”Tinerii sunt forța majoră a națiunii, mereu am încurajat inițiativele venite din partea tinerilor. Mă bucur să am conlucrare cu astfel de tineri activi, plini de energie și idei de îmbunătățire a orașului” a declarat
 Svetlana Păunescu, vicepreședinte a Consiliului Raional Soroca.

În cadrul dezbaterii au parvenit mai multe propuneri unde să fie amplasat scrânciobul precum: parcul din preajma autogării, punctul vamal de intrare în Republica Moldova ”Cosăuți”, parcul din preajma Cetății.

În urma dezbaterilor, argumentelor pro și contra s-a decis ca scrânciobul să fie amplasat în preajma palatului de cultură Soroca, ca scop de renaștere a locurilor mai puțin cunoscute, dar care și ele au nevoie de o atenție și îngrijire sporită.

Activitatea a fost organizată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul Planului de activități în domeniul tineret din cadrul Raionului Soroca pentru anul 2020.