Realizăm azi ca să reușim mâine!

Tinerii din comuna Rublenița aplică și câștigă proiecte la Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”, care are ca scop facilitarea activităților de petrecere a timpului liber pentru tinerii din comuna Rublenița într-un mod creativ și distractiv.

Grupul de Inițiativă “Forța ”Z”, astfel s-a denumit un grup de tineri din satul Rublenița au aplicat la Programul Raional de Granturi cu proiectul ”Realizăm azi ca să reușim mâine”.

”În urma discuțiilor grupului de inițiativă din localitate, s-a constatat că organizarea activităților de recreere și petrecere a timpului liber, inclusiv activităților artistice pentru tinerii din localitate este dificilă în lipsa echipamentului necesar. Astfel, procurarea unor boxe și microfoane ar stimula tinerii să participe la realizarea activităților de petrecere a timpului liber, inclusiv artistice și de recreere”, susține Ionița Daniela, membră a Grupului de Inițiativă “Forța ”Z”.

Grupul de inițiativă își propune:

    ·Atragerea tinerilor în realizarea activităților artistice din localitate;

    ·Facilitarea petrecerii timpului liber distractiv și creativ;

    ·Stimularea participării tinerilor în organizarea activităților de tineret.

Dacă și tu dorești să contribui la dezvoltarea comunității tale, atunci nu ezita să aplici la Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”, iar noi te ajutăm să-ți materializezi ideea!

Reamintim că Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca” este dedicat susținerii grupurilor de inițiativă ale Tinerilor din raionul Soroca, prin care se oferă, în bază de concurs, suport logistic și financiar pentru realizarea proiectelor locale de tineret.

Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”, este preconceput după modelul Youth Banks din Irlanda, care este implementat de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în baza unui cadru extins de cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Consiliul Raional Soroca și Fundația Est-Europeană din Moldova. Programul are două componente principale, care prevăd pe de o parte, abilitarea tinerilor în procesul de participare a acestora în autogestionarea programului, începând cu acțiuni de colectarea de fonduri, mobilizarea comunității și extinderea parteneriatelor în acest sens, inclusiv pe de altă parte, formarea abilităților grupurilor de inițiativă în procesul de inițierea și dezvoltarea proiectelor comunitare, oferindu-le suport financiar sub formă de granturi.