Salubrizare pe cheiul bătrânului Nistru

Astăzi, tinerii din Consiliul Local al Tinerilor Soroca în parteneriat cu Asociația Obștească ”ECO-SOR” au participat la activitatea de salubrizare a municipiului Soroca. Activitatea de salubrizare a fost organizată pe cheiul bătrânului Nistru. Tinerii au fost repartizați pe sectoare, de-a lungul râului Nistru pe mal și pe faleză. Aceștia au fost asigurați cu măști de protecție, mănuși și pungi. Totodată, cei prezenți la acțiunea de curățenie au fost organizați în grupuri mici, pentru respectarea măsurilor de siguranță COVID-19. În cadrul acțiunii de salubrizare au fost colectate deșeuri menajere, plastic, sticlă, metal, hârtie, textile, precum și deșeuri vegetale.

Mariana Solonari, vicepreședinta Consiliului Local al Tinerilor Soroca spune: ” nu suntem la prima activitate de salubrizare, dar astăzi în comparație cu datele precedente s-a colectat mai puțin gunoi. Sperăm ca pe viitor de la astfel de activități să ne întoarcem cu sacii goi”.
Leșan Bogdan, președintele CLT Soroca spune: ”anul acesta ne vom strădui la maxim să participăm și să organizăm activități de așa gen, îndemn tinerii cât și locuitorii municipiului Soroca să se implice activ în activități care fac orașul nostru mai curat și mai atractiv pentru turiști”.

Potrivit specialiștilor anul trecut, în țara noastră au fost colectate trei milioane de metri cubi de deșeuri. Două milioane dintre ele sunt aruncate de populație, restul – de întreprinderi. Majoritatea din acest volum gigantic de gunoi nu este procesat. În aceste condiții oare ce se întâmplă cu Planeta Noastră?