“Transportul Interurban”
Problema cu care se confruntă studenții zilnic, când după ore nu au cu ce se deplasa în sate.

Astfel la data de 8 octombrie Consiliul Raional al Tinerilor Soroca a organizat o dezbatere cu tematica: ”TRANSPORTUL INTERURBAN”, fiind invitați specialiști ai diferitor ramuri precum: Boris Andoni, Vicepreședinte a Consiliului Raional Soroca, Strochin Eugeniu Inspector șef al IP Soroca, Ghilas Gavril Șef al Batalionului PP, la fel și reprezentanți ai Centrului de Sănătate Publică Soroca.

În cadrul dezbaterii tinerii au acordat întrebări precum :

  • De ce nu este un grafic stabil al rutierelor în deosebi după masă?
  • Care este starea tehnică a rutierelor transportatoare de pasageri ?
  • De ce la momentul actual avem sate unde nu au o rutieră către oraș?
  • Dacă sunt sau nu supuse unor inspecții sanitare ?

Pe parcursul dezbaterii autoritățile au venit cu explicații menționând că problema transportului interurban este una de mult existentă și că nu toți prestatorii de servicii sunt deschiși pentru acest serviciu, dar la această problemă se lucrează și se duc tratative pentru a rezolva și clarifica această lipsă la capitolul respectiv.
Ce ține de inspecția sanitară fiecare conducător de rută este responsabil ca la finalul oricărei linii de rută să dezinfecteze salonul unității de transport.
Activitatea este organizată de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul Planului de Activități în domeniul Tineret din cadrul Raionului Soroca pentru perioada anului 2020, cu suportul financiar exclusiv, din partea Consiliului Raional Soroca.