„Un Consiliu de Tineret aproape de fiecare tânăr”

Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono”, în parteneriat cu Rețeaua Națională a Consiliilor Locale de Tineret din Moldova și UNFPA Moldova lansează campania „Un Consiliu de Tineret aproape de fiecare tânăr”. Aceasta are drept scop promovarea rolului și activității consiliilor locale de tineret în școli și consolidarea cooperării acestora cu centrele de tineret.

CIR PRO BONO în parteneriat cu RNCLTM va organiza o campanie națională online și offline care vizează școlile în ceea ce privește rolul și activitatea Consiliilor Locale de Tineret. Ce este un CLT, cum un tânăr poate crea sau se implica într-un consiliu, ce rol are acesta în procesul de elaborare a bugetului și în procesul decizional la nivel local: sunt întrebările la care vom încerca să aflăm răspunsul.

„Participarea civică este un element important al dezvoltării cetățenești, al consolidării personale și al dezvoltării profesionale a oricărui tânăr. Nu există structuri mai potrivite pentru a învăța despre participare, administrație publica locală și mobilizare comunitară, decât prin implicarea în consiliile locale de tineret”, menționează Igor Ciurea, director Dezvoltare Instituțională în cadrul CIR Pro Bono.

Campania va include o serie de materiale online și materiale offline care vor evidenția rolul pe care îl au tinerii în crerea și dezvoltarea unui consiliu de tineret. Totodată, vor fi prezentate materiale și resurse pe care aceștia le pot folosi pentru a afla mai multe despre angajamentul civic în procesul de luare a deciziilor la nivel local, mai ales prin intermediul Consiliilor Locale de Tineret.