”VIOLENȚA ÎN FAMILIE” mituri și realități

Recent, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA a avut loc o sesiune de informare și sensibilizare a tinerilor cu genericul: ”VIOLENȚA ÎN FAMILIE” mituri și realități.
Tinerii au fost informați despre miturile și prejudecățile violenței în familie, despre realitatea crudă cu care s-au întâlnit femeile aproape dintotdeauna în relațiile familiale și pe care au acceptat-o.

”Informația de astăzi a fost una utilă, convingându-ne încă odată să optăm pentru o viață fără violență” a menționat Emilia, membru a Fondului pentru Tineri Soroca.
Participanților la sesiune, li sa menționat că violența în familie este un comportament repetitiv și cuprinde diferite tipuri de abuz care pot trece dintr-unul în altul sau în combinație. Făptuitorul este cauza violenței domestice și nu consumul de alcool, victima sau relațiile dintre ei. Pericolul pentru victimă și copii crește pe timpul separării dintre parteneri. Comportamentul victimei depinde de modurile de supraviețuire la care a aderat.

Activitatea a fost organizată de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul Planului de activități în domeniul tineret din cadrul Raionului Soroca pentru anul 2020.