Vizită de studiu la Penitenciarul Nr. 6 Soroca

La 22 noiembrie 2022, tinerii Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, au efectuat o vizită de studiu la Penitenciarul nr.6. Evenimentul s-a înscris în lista activităților planificate în cadrul Decadei Naționale a Tineretului.

Penitenciarul nr.6 este un penitenciar de tip închis pentru detenția condamnaților majori de sex masculin, în care la moment se dețin 650 de condamnați. Deținuții sunt condamnați pentru săvârșirea infracțiunilor grave, deosebit de grave și excepțional de grave, în mare parte pe un termen îndelungat de detenție.

Scopul vizitei a constat de a informa și a sensibiliza tinerii despre atribuțiile implementării politicii statului în domeniul punerii în executare a pedepselor penale cu închisoarea și detențiunea pe viață, a măsurii arestului preventiv, a sancțiunii arestului contravențional, precum și a măsurilor de siguranță aplicate persoanelor private de libertate.

Pe parcursul activității, tinerii au fost familiarizați cu istoricul penitenciarului, au făcut cunoștință cu programele de reintegrare socială și consiliere psihologică a deținuților.

Cu această ocazie, aducem sincere mulțumiri administrației și colaboratorilor Penitenciarului nr.6 pentru receptivitate și profesionalismul manifestat pe parcursul vizitei de informare.