Istoric

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA - este o organizație necomercială, cu forma juridică de asociație obștească, nonprofit, apolitică, care urmărește beneficiul public, a fost fondată și înregistrată în anul 2003 și are în activul său un palmares de peste 60 de proiecte implementate la nivel local, regional și național.

Într-o perioadă cu oportunități limitate pentru tinerii din Republica Moldova şi într-un proces de tranziție şi de transformări fundamentale, principala motivație a fondatorilor de a constitui asociația, a fost orientată în dezvoltarea oportunităților pentru tinerii moldoveni, ca să-şi construiască viitorul lor acasă, inclusiv să învețe principiile adevăratei democrații, prin prisma conceptului unui cetățean liber și activ în guvernarea participativă.

Multiplele intervenții ale asociației, au contribuit semnificativ la promovarea drepturilor fundamentale ale tinerilor și accesul lor la o gamă variată de servicii prietenoase, egalității de șanse dintre fete și băieți și a principiilor democratice de guvernare.

Asociația a abordat în activitatea sa pe parcursul anilor cele mai sensibile probleme din societate, cum ar fi: discriminarea tinerilor pe criteriul de vârsta, traficul de ființe umane, violența față de fete și femei, inegalitățile în educație a copiilor și tinerilor de etnie romă, inclusiv practicile netransparente și neparticipative în procesele decizionale ale autorităților publice.

Viziunea strategică, stabilită într-un mod pragmatic pentru a înțelege mai bine necesitățile tinerilor, ambiția puternică de a realiza obiectivele trasate, dar și perseverența unei echipe puternic motivate, au ajutat asociația să facă față tuturor provocărilor și să obțină rezultatele dorite.

Aflându-ne într-o lume în schimbare, asociația este permanent precaută și își ajustează strategiile, astfel încât, să asigure eficiența oportunităților oferite de partenerii săi, în special cu un accent sporit pe drepturile, necesitățile și interesul primordial al tinerilor. Cooperarea - este convingerea noastră profundă, că doar împreună putem să ne atingem obiectivele comune, astfel încât să asigurăm o sinergie a resurselor disponibile, să amplificăm impactul rezultatelor și să garantăm sustenabilitatea acestora.