Devino Voluntar

Voluntarii Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA sunt super-eroi!
Află cum poți deveni și tu super-eroul tinerilor, implicându-te în activitățile derulate în beneficiul lor!
Rolul voluntarilor este unul esențial în programele organizației noastre – voluntarii sunt partenerii noștri de bază în promovarea și apărarea drepturilor tinerilor.
Voluntariatul este participarea benevolă la oferirea de servicii, cunoștințe și abilități sau la prestarea unor activități în domenii de utilitate publică, din proprie inițiativă.

Vrei să te implici?

Dacă vrei să oferi din timpul, cunoștințele și entuziasmul tău pentru o schimbare pe care o vrem în lume, te așteptăm în echipa noastră de voluntari!

Ce activități poți desfășura ca voluntar?

  • Campanii de informare în școli – voluntarii sunt peer educators și îi implică pe elevii de toate clasele în sesiuni non formale privind drepturile și responsabilitățile tinerilor, educație pentru sănătate, utilizarea în siguranță a internetului etc.
  • Participări în cadrul evenimentelor punctuale – voluntarii sprijnă organizarea de campanii, conferințe, tabere și alte evenimente locale sau naționale.
  • Inițiative proprii ale voluntarilor – implicăm voluntarii în consultări privind viitoarele proiecte și susținem propunerile lor pentru proiecte noi.

Cum poți deveni voluntar CRT DACIA?
Completează Formularul, iar în câteva zile noi te vom contacta pentru a-ți oferi detalii despre cum te poți implica.
Te vom invita la un interviu în care să ne cunoaștem și să descoperim dacă preferințele tale și oportunitățile de voluntariat disponibile se potrivesc. În urma interviului, persoanele selectate aleg activitățile în care să se implice și trec printr-o perioadă de probă;
Înainte de fiecare activitate, voluntarii participă la sesiuni de pregătire pentru a înțelege specificul activităților și pentru a dezvolta cunoștințele și abilitățile necesare lucrului cu copiii. Ulterior, sprijinul acordat voluntarilor este constant, prin noi sesiuni de pregătire, instrumente de lucru și oportunități de dezvoltare.
Tu ești schimbarea pe care o vrei în lume!