Proiectul ”Academia de liderism pentru fete ”LEAD-FEM” este un proiect care va fi implementat pe o perioadă de 22 luni, de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, care drept scop edificarea unei noi generații de fete lidere în domeniu promovării drepturilor femeilor din Republica Moldova.

Obiectivele proiectului sunt axate pe abilitarea cu cunoștințe și capacități de lider a unui grup de 20 de fete în domeniul promovării egalității gender și prevenirea violenței față de femei și facilitarea implicării acestora în realizarea inițiativelor la nivel local în acest domeniu.

Impactul panificat al proiectului urmărește vizibilitatea în societate la o nouă generație de fete lidere în domeniu promovării drepturilor femeilor din Republica Moldova, care fac presiuni asupra factorilor de decizie prin activități de lobby și advocacy, realizează diverse acțiuni și proiecte pentru a promova egalitatea gender și pentru a preveni violența față de femei.

Activitățile Proiectului:

  • Curs de dezvoltare a capacităților eficiente de leadership;
  • Program de vizite pentru preluarea experiențelor și practicilor pozitive;
  • Inițiative locale de promovare a egalității de gen și de prevenire a violenței față de femei;
  • Ședințe de planificare, monitorizare și evaluare.
Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu suportul financiar al Fundației OAK și în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare din România implementează proiectul „Academia de Liderism pentru fete ”LEAD-FEM”.