Beneficiile și neajunsurile transportului public din municipiul Soroca

Transportul rutier pare a fi o problemă de dispută în continuu pe tot teritoriul țării. Care sunt actele legislative ce reglementează activitatea transportului public și căror norme sanitare trebuie să corespundă un transport rutier de persoane au discutat recent Consiliul Local al Tinerilor din mun. Soroca, reprezentanții APL I și directorii firmelor de transport din municipiu.
În cadrul întrunirii s-a analizat întreținerea curățeniei din transportul rutier și instituirea unui grafic de circulație a transportului public bazat pe necesitățile reale ale pasagerilor, mai ales în orele de vârf.
”Un oraș confortabil presupune transport public modern și curat, de aceea noi propunem ca perspectivă de viitor ca rutierele și fie curățate mai des”, a menționat Gatman Robert, Președintele Consiliului Local al Tinerilor din mun. Soroca
Chiar dacă s-au reabilitat unele unități de transport în ultima perioadă, cetățenii de asemenea sunt responsabili de a păstra ordinea și integritatea bunurilor din transportul rutier.
”Din cauza că în ultimii 10 ani nu s-a schimbat prețul pentru o călătorie cu transportul public în municipiul Soroca, iar combustibilul și serviciile de întreținere a parcului auto s-au majorat, directorii firmelor de transport nu au posibilitatea în permanență să asigure normele sanitare și comodități în transportul rutier”, ne-a relatat Caldare Vladimir, Specialist pentru relații cu publicul în cadrul Aparatului Primăriei mun. Soroca.
Consiliul Local al Tinerilor Soroca, organizează periodic dezbateri publice pe marginea subiectelor de interes a tinerilor din municipiu, aceste activități fiind parte a proiectului ”Amplificarea implicării tinerilor în procesul decizional”, susținut financiar de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare prin intermediul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova și Suedia, având ca parteneri Fundația Est-Europeană și Centrul ”Parteneriat pentru Dezvoltare”.