Comunicarea și soluționarea conflictelor

Timp de 2 zile în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, 20 fete au participat la Cursul de dezvoltare a capacităților eficiente de leadership, Modulul II: ”Comunicarea, soluționarea conflictelor și echipele eficiente”.
Obiectivul modulului a fost dezvoltarea unor abilități de comunicare și relaționare, atât în plan școlar cât și în plan personal. Comunicarea mai bună atât intern, în cadrul propriului alter-ego, cât și extern cu colegii sau în comunitate.
Participantele au identificat stilurile de comportament și de comunicare, tehnici eficiente de comunicare asertivă, au interpretat corect limbajul verbal și nonverbal, au început să comunice cu impact și cu rezultatele dorite.

Doru Curoșu, expert ne menționează că acest modul a descifrat tainele stilurilor comportamentale și cum acestea influențează modul de a comunica. Comunicarea asertivă a găsit modalități optime de relaționare, și-au dezvoltat abilități de a asculta și de a fi ascultate.

„Comunicarea se definește ca performanța de a descifra sensul, semnificația, conotația și denotația legăturilor sociale, organizate și dezorganizate, cu ajutorul simbolurilor, semnelor, reprezentărilor și altor modalități de modelare informațională, în scopul declanșării, obținerii stabilității, amplificării, diminuării, amânării sau stopării unor comportamente individuale sau de grup.”, ne relatează Morari Valeria.
Cursul de dezvoltare a capacităților eficiente de leadership este legată de domeniul instruirii și formării de abilități structurată în mai multe module pe domenii, care vor fi realizate pas cu pas, asigurând astfel un proces sistematic de învățare.

Activitatea face parte din proiectul Academia de liderism pentru fete ” LEAD-FEM” implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA cu suportul financiar al Fundației OAK și în parteneriat cu Asociația pentru Relații Comunitare din România.