Conferința finală de evaluare

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA a organizat, astăzi 26 martie 2021, Conferința finală de evaluare și promovare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului ”Amplificarea implicării tinerilor în procesul decizional”. Evenimentul a avut ca scop evaluarea și promovarea rezultatelor obținute în cadrul proiectului.

La eveniment au participat tinerii din Consiliile Locale al Tinerilor Soroca, Rublenița, Vărăncău, Căinarii Vechi și Consiliul Raional al Tinerilor Soroca, participanții au împărtășit experiențele și rezultatele activității de implicare în procesul decizional.

Mesaj de salut a avut Irina Sandu, Coordonator Programe la Fundația Est-Europeană, care a menționat importanța majoră de implicare și participare a tinerilor în procesele decizionale prin intermediul Consiliilor de Tineret, cât și implementarea activităților de advocacy.

Ion Rotari, vicepreședinte a Consiliului Raional al Tinerilor s-a referit în prezentare la principalele rezultate din activitatea Consiliului și cum s-au implicat în procesele decizionale și care a fost impactul acestor intervenții.

Ilina Manea, Președinte a Consiliul Local al Tinerilor a prezentat despre organizarea ședințelor ordinare și extraordinare, unde au fost puse în discuție problemele tinerilor, deciziile luate de APL, la fel și organizarea activităților pentru tineri, în deosebi pentru animarea timpului liber.

Alexandru Şerepitca, Președinte al Consiliului Local al Tinerilor Căinarii Vechi ne-a relatat despre inițiativa locală care reflectă în mod sporit interesul tinerilor, iar autoritățile publice sprijină în mod rațional cu mijloace disponibile acea inițiativă care vine nemijlocit din partea tinerilor.

Mihaela Starșii, Președinte al Consiliului Locala al Tinerilor Rublenița ne-a precizat că la început a fost mai dificil, autoritățile publice locale au fost mai puțin deschise pentru dialog, dar treptat lucrurile au mers mai bine, o altă provocare pentru tineri a fost pandemia, dar aceștia au continuat să se întrunească online, să organizeze ședințe și dezbateri.

Consiliul Raional al Tinerilor, Consiliul Local al Tinerilor din municipiul Soroca, Consiliile Locale al Tinerilor din comuna Rublenița, Vărăncău și Căinarii Vechi, în parteneriat cu autoritățile publice locale, au realizat inițiative locale care reflectă în mod sporit interesul tinerilor.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului ”Amplificarea implicării tinerilor în procesul decizional” implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu suportul Fundației Est-Europene, în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.