FpT Soroca și FpT Rîșcani s-au întâlnit pentru un schimb de experiență în dezvoltarea comunitară

Într-un efort de a promova schimbul de idei și dezvoltarea comunitară, tinerii de la Fondul pentru Tineri Rîșcani au efectuat o vizită specială la Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, unde au avut o întâlnire inspirațională cu tinerii de la Fondul pentru Tineri Soroca. Scopul principal al acestei întâlniri a fost de a împărtăși experiențe și idei pentru a stimula dezvoltarea tinerilor și a comunităților lor.

Întâlnirea a adunat tineri implicați în diverse proiecte și inițiative comunitare din cele două orașe, punând accentul pe schimbul de experiență și cunoștințe. Participanții au avut oportunitatea de a învăța unii de la alții, de a împărtăși idei și de a identifica abordări inovatoare în ceea ce privește rezolvarea problemelor comunitare.

Tinerii de la Fondul pentru Tineri Rîșcani au prezentat proiectele lor anterioare, care au avut un impact pozitiv în comunitatea lor. Ei au împărtășit lecții învățate și au oferit sfaturi pentru tinerii de la Fondul pentru Tineri Soroca care doresc să înceapă proiecte similare în orașul lor. Discuțiile au acoperit o gamă largă de subiecte, de la implicarea civică la dezvoltarea personală și profesională.

Tinerii de la Fondul pentru Tineri Soroca, la rândul lor, au împărtășit experiențele lor și au prezentat proiectele locale care au avut un impact semnificativ asupra comunității lor. Astfel, s-au deschis noi perspective și oportunități pentru ambele părți, având în vedere diversitatea experiențelor și a contextelor în care au lucrat.

La finalul întâlnirii, tinerii din ambele grupuri au mers într-o vizită la Cetatea Sorocii, un simbol istoric și cultural important al regiunii. Această experiență le-a oferit ocazia să exploreze istoria și tradițiile locale, consolidând în același timp legăturile dintre ei și dezvoltând o mai mare apreciere pentru patrimoniul lor cultural.

Această întâlnire a demonstrat încă o dată puterea colaborării între tineri și importanța schimbului de experiență în dezvoltarea comunitară. Astfel de evenimente nu numai că stimulează dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, dar și consolidează legăturile între comunități, promovând înțelegerea și solidaritatea între acestea. Este încurajator să vedem tinerii angajați în a face o schimbare pozitivă în societate și să continue să lucreze împreună pentru un viitor mai luminos.

Proiectul ”Fondul pentru Tineri Soroca” este implementat de AO Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei.