Inițiem și consolidăm parteneriate

Promovarea participării tinerilor din municipiul Soroca în procesele decizionale din cadrul autorităților publice locale, rămâne a fi un factor important în dezvoltarea spiritului civic a tinerilor. Astfel, având posibilitatea să se afirme și să fie ascultați, aceștia devin un adevărat generator de idei, care se transformă treptat în inițiative locale.

Recent, membrii Consiliului Local al Tinerilor din municipiul Soroca au organizat o dezbatere publică, la care au fost invitați reprezentanți Primăriei mun. Soroca, unde tinerii consilieri au prezentat inițiativa de a instala un scrânciob pentru copiii și tinerii din municipiul Soroca.

”Mă bucură faptul că avem așa tineri activi la noi în municipiu, cu idei inovative. Eu mereu voi susține tinerii și voi fi receptivă la propunerile acestora”, a menționat Lilia Pilipețchi, Primarul mun. Soroca.

În urma discuțiilor, s-a hotărât că scrânciobul va fi de culoare alb-albastru și va fi instalat în parcul de lângă Autogara Soroca, care este în proces de renovare. Astfel, acest teritoriu va deveni un parc frumos amenajat pentru odihnă și petrecerea timpului liber pentru tineri, dar și pentru toți locuitorii Sorocii.

Sperăm că acest început de colaborare va susține și consolida mai multe parteneriate a Consiliul Local al Tinerilor din municipiul Soroca cu autoritățile publice locale, care va asigura un proces integru, de analiză a nevoilor tinerilor din comunitate, stabilirea priorităților în acest sens și elaborarea și aprobarea de comun acord a inițiativelor ce urmează a fi realizate în parteneriat.