Premierea celor mai activi tineri din municipiul Soroca

Pentru tinerii din municipiul Soroca, a cântat, în premieră, trupa 7 Klase, în cadrul evenimentului de încheiere a Decadei Naționale a Tineretului, organizat în incinta Palatului de Cultură, la data de 28 noiembrie. La eveniment au participat mai mulți tineri talentați și interpreți din orașul Soroca, printre care Corina Teleatnic, Olga Șchiopu, Bianca Movileanu și dansatori de la Colegiul de Arte ”Nicolae Botgros”, clubul de dans ”Elegance” și ansamblul ”Lăstărașii, care au încântat publicul. Atmosfera a fost încinsă de trupa 7 Klase.

În cadrul galei au fost premiați cei mai sârguincioși și activi tineri, care sunt model pentru cei din jur. Diplomele le-au fost înmânate de către Vicepreședintele Raionului Soroca, Svetlana Păunescu și Stela Babici, Director executiv al Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, care au felicitat tinerii, și au menționat recunoștința de a avea astfel de tineri în oraşul nostru, iar prin nominalizarea le-au asigurat încrederea și susținerea de care au nevoie pentru a continua să crească în domeniile lor de activitate, aducându-și contribuția personală în comunitatea noastră și nu numai. Astfel, la gala de decernare a premiilor, pentru performanțe deosebite obținute în domeniul activism civic în anul 2019 au fost nominalizați: Cristina Cazac, Robert Gatman, Alexandrina Glebov, Alexandru Casco, Agnesa Vasilachi, Cristina Ursachi, Maria Cuțulab, Oleg Romașcan, Victoria Iațco, Evelina Grosu, Ion Rotari, Ana-Maria Pșenicinîi, Valeria Ursachi, Artiom Manoliu, Sandu Gherman, Beatrice Apreutesi, Sergiu Nitrean, Daniil Climenco, Mihaela Ciobanu, Iulian Nitrean, Mihaela Starșîi și Vlad Dvorschi.

Pentru performanțe deosebite obținute în domeniul sportului în anul 2019 au fost nominalizați: Veceslav Șapovalov și Maxim Repeșco. Pentru performanțe deosebite obținute în domeniul proiectelor de tineret au fost decernate premii Grupului de inițiativă ”FREE TIME”, satul Cosăuți și Grupului de inițiativă ”Impactul rutier, natura și omul”, Colegiul Tehnic Agricol Soroca. Pentru performanțe deosebite obținute în domeniul cultural artistic în anul 2019 au fost desemnați: ansamblul de dans ”Soroceanca”, coreograf Maia Șevciuc, Colegiul de Arte ”Nicolae Botgros”, clubul de dans modern ”Elegance” și ansamblul ”Lăstărașii”, conducător artistic Lucia Zabrian. Pentru performanțe deosebite obținute în domeniul ”cel mai activ Consiliu al elevilor” pentru anul 2019 au fost acordate premii Consiliului de elevi din I.P.L.T. Visoca și din Gimnaziul Șolcani.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA cu suportul financiar a Consiliului Raional Soroca, în parteneriat cu Consiliul Raional al Tinerilor, Consiliul Local al Tinerilor Soroca și Fondul pentru Tineri Soroca, în cadrul Planului de activități în domeniul tineret din cadrul Raionului Soroca pentru anul 2019. Partener media: ”Observatorul de Nord”.