Rujează-ți buzele în roșu și participă la campania de sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală

RedMyLips este o campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală, pornită să lupte împotriva miturilor legate de viol, să condamne deschis blamarea victimelor și să demonstreze sprijin pentru victimele violenței sexuale.
Pe tot parcursul lunii aprilie, oameni din toate colțurile lumii vor purta ruj de culoare roșie, pentru a-și arăta susținerea și refuzul de a rămâne nepăsători și de a păstra tăcerea privind hărțuirea sexuală.

Scopul campaniei este de a sensibiliza, sprijini și solidariza societatea cu victimele violenței sexuale și violenței domestice, și să lupte împotriva miturilor și stereotipurilor despre viol și blamarea victimelor.

De ce ruj roșu?
În pofida faptului că UNICA persoană vinovată într-un caz de violență sexuală este agresorul, victimele sunt adesea acuzate că ar fi fost hărțuite din cauza înfățișării lor – invocându-se argumente precum: lungimea fustei, cât de mulată este haina pe corp sau chiar machiajul purtat. Deoarece rujul de culoare roșie este de multe ori asociat cu sexualitatea și atracția, acesta reprezintă și o formă foarte vizibilă de exprimare. Din acest motiv, rujul roșu este folosit pentru a atrage atenția asupra problemelor legate de hărțuirea sexuală și de a demonstra sprijin pentru cei afectați.

Noi, echipa Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, am făcut-o deja. Alătură-te campaniei și postează o fotografie sau story cu hashtag #RedMyLips.