Schimbarea începe de la noi și cu gesturi mici vom atinge scopuri mari!

Recent, Consiliile Elevilor din 6 licee, beneficiari ai proiectului ”Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional” din zona de nord și sud a țării s-au întrunit în cadrul unei conferinței comune online, cu scopul de a identifica și selecta una din cele mai des întâlnite probleme din viața școlară a elevilor.
Astfel, fiecare consiliu a avut oportunitate să prezinte și să argumenteze problema înaintată semenilor săi.
”Una dintre problemele cu care ne confruntăm în liceul nostru este că "Elevii nu se simt respectați de către profesori!”. Unii profesori nu țin cont de o relație de cunoaștere, respect, înțelegere față de elevi.”, a declarat Natalia Jurjiu, membră a Consiliului de Elevi din Liceul Teoretic Pelinia.
În cadrul acestei întruniri în spațiul virtual, din cele șase probleme prezentate, a fost selectată o problema comună care urmează a fi propusă discutată în cadrul unei dezbateri: ”Avem nevoie de condiții sanitare-igienice mai bune în școlile din Republica Moldova”. Astfel în următoarea perioadă fiecare CE vor avea ca temă pentru acasă elaborarea soluțiilor privind problema dată și vor adopta strategie de soluționare a provocării conform planului.
Va reamintim ca Proiectul ”Abilitarea elevilor în vederea implicării în procesul decizional”, este implementat al 3-lea an consecutiv de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și susținut financiar de Fundația Soros-Moldova și programele tematice ale Fundațiilor pentru o Societate Deschisă, Programul de Sprijinire a Educației și Fondul Youth Exchange și ghidează activitatea a 3 Consilii de Elevi din Liceul Teoretic ”Petru Rareș” din mun. Soroca, Liceul Teoretic Pelinia și Liceului Teoretic ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din raionul Drochia.