Sesiune de instruire a grupului local de tineri în colectare de fonduri

La data de 18 noiembrie 2021 în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA a avut loc prima sesiune de instruire a grupului local de tineri în colectare de fonduri.
Sesiunea a avut ca scop instruirea membrilor Fondului pentru Tineri, în dezvoltarea capacităților și abilităților în scrierea de proiecte și colectarea de fonduri.
Astfel, cei 15 membri implicați în proiectul ”Fondul pentru Tineri Soroca” au făcut încă un pas în domeniul ”Colectare de fonduri” asigurând astfel un proces sistemic de învățare.
Sesiunea a fost susținută de Veronica Suveica, manager, Programul pentru Democrație.

Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”, este preconceput după modelul Youth Banks din Irlanda, care este implementat de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în baza unui cadru extins de cooperare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Consiliul Raional Soroca și Fundația Est-Europeană din Moldova.
Programul are două componente principale, care prevăd pe de o parte, abilitarea tinerilor în procesul de participare a acestora în autogestionarea programului, începând cu acțiuni de colectarea de fonduri, mobilizarea comunității și extinderea parteneriatelor în acest sens, inclusiv pe de altă parte, formarea abilităților grupurilor de inițiativă în procesul de inițierea și dezvoltarea proiectelor comunitare, oferindu-le suport financiar sub formă de granturi.

Reamintim că Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca” este dedicat susținerii grupurilor de inițiativă ale Tinerilor din raionul Soroca, prin care se oferă, în bază de concurs, suport logistic și financiar pentru realizarea proiectelor locale de tineret.
Proiectul ”Fondul pentru Tineri Soroca” este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei.