Sesiune de instruire în ”Activitatea de lobby și advocacy”

Grupul local de tineri din echipa FPT au aflat ce este lobby-ul și advocacy-ul – termeni deseori utilizați și aplicați întru promovarea și apărarea intereselor.

Atelierul de instruire și comunicare a fost organizat de către Centrul de Resurse pentru Tineret Dacia. În cadrul acestei sesiuni, tinerii au beneficiat de o instruire privind participarea și cetățenia activă și importanța lor, au cunoscut utilitatea advocacy, strategia și formele acesteia. Totodată, formatoarea, cu lux de amănunte, le-a spus tinerilor care sunt pașii necesari pentru influențarea politicilor publice, cum să identifice și să definească problema, cum să-și planifice o campanie de advocacy întru soluționarea problemei și realizarea scopului.

Pentru consolidarea cunoștințelor, tinerii au realizat un exercițiu practic. Ei au încercat să elaboreze și să prezinte o strategie de advocacy. Tinerii au fost îndemnați să fie activi și responsabili, cu insistență să-și promoveze interesele ca să-și realizeze scopul dorit, bine definit din start, demonstrându-le cum Advocacy poate fi un generator al schimbării.

Proiectul ”Fondul pentru Tineri Soroca” este implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei.