Tinerii activi și talentați din Soroca!

Recent, s-a desfășurat concursul național „ObiectiveGlobale într-o fotografie”, unde tinerii din toată țara au expediat fotografii cu Obiectivele Globale implementate în comunitățile lor. Concursul este una dintre activitățile Campaniei naționale „Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveGlobale”, ce are drept scop de a promova Obiectivele Globale în rândul tinerilor și de a-i implica în monitorizarea implementării celor 17 Obiective Globale în Republica Moldova. Această campaniei a fost lansată în cadrul Conferinței Naționale a Organizațiilor de Tineret, din ianuarie, 2020, unde tinerii au fost informați despre campanie și acțiunile ei, în care se pot implica. Ulterior, tinerii interesați au fost instruiți în cadrul atelierelor de informare organizate în cadrul celor 22 de Centre de Tineret, existente în R. Moldova.
Ne bucură faptul că și tinerii din Soroca, Ana-Maria Pșenicinîi, Vicepreședinte al Consiliul Local al Tinerilor Soroca, Gatman Robert, Președinte al Consiliul Local al Tinerilor Soroca și Andreea Alexandrov, consilier în Consiliul Raional al Tinerilor Soroca au participat în cadrul acestui concurs și au reușit să se califice printre cei 17 Ambasadori Media pentru #ObiectiveGlobale. Le urăm succese mari în realizarea de noi lucruri frumoase și importante!

Menționăm că tinerii joacă un rol esențial în realizarea ODD-urilor. Astfel, întru a asigura consultarea opiniei tinerilor cu privire la Agenda 2030, Consiliul Național al Tineretului din Moldova implementează Campania Națională “Tinerii din Moldova pentru #ObiectiveleGlobale” susținută de UNFPA, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și UNICEF.