Ultimul sunet răsună astăzi virtual

Festivitatea ”Ultimului sunet” al anului 2020 nu este una tradițională, dar virtuală. Clopoțelul anunță bucuria vacanței, pentru cei mici, și sunetul clopoțelului ultimului careu școlar pentru elevii din clasele absolvente.
Acest moment al bilanțului, dar şi al altui început, este încărcat de emoții profunde, atât din partea elevilor absolvenți, cât şi a cadrelor didactice și, în mod deosebit, a părințiilor. Emoțiile sunt provocate de  neliniștea despărțirilor și de prevestirea unor noi etape încă necunoscute.

Dragi absolvenți, făcând acum o retrospectivă al timpului petrecut în școala natală, vă îndemnăm să luați cu voi tot ce ați învățat mai bun în acești ani. Să aveți încredere în voi și să fiți convinși că ceea ce ați realizat până în acest moment înseamnă enorm pentru reușita în viitoarea profesie,  dar și în viață: numai învățând, muncind și continuând să perseverați, veți ajunge să asigurați calitatea și succesul. Ir rețeta succesului constă în puterea de voință demonstrată în a face bine lucrurile tot timpul, de a ști să-ți folosești puterile pentru a insista ca proiectele începute să meargă înainte. Creați-vă propria viață cât mai demn, astfel în cât, la final, să vă puteți aplauda voi înșivă.

Stimați părinți, suntem convinși că pe parcursul acestor ani ați fost mereu alături de copii dumnevoastră, că ați fost oricând gata să vă sacrificați pentru a le asigura condițiile necesare studiilor, că ați suferit alături de ei în momentele mai dificile și că i-ați susținut în devenirea lor umană, intelectuală. Sunteți martori la cea mai bună realitate posibilă: copii dumnevoastră!

Stimați profesori! Sunteți și rămâneți a fi promotorii dragostei de oameni, ai schimbării spre bine și ai frumosului. Sunteți cartea ce se dăruiește și se lasă citită de toți, iar din ea poate afla lucruri uimitoare despre miracolele lumii în care trăiește doar cel care vrea, cu adevărat, să cunoască și să înțeleagă ce înseamnă să fii bun, să atingi scopuri, să prosperi.

Să aveți parte de o vară frumoasă, să acumulați energie suficientă pentru realizările, provocările, dar și oportunitățile care vă așteaptă. 

Cu deosebit respect și profundă considerație,
Echipa Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA